001.jpg

Заклади освіти Сум запрошують до участі у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

Такий проводять Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» за сприяння Mondelēz International Foundation серед навчальних закладів Київської і Сумської областей. Інформаційний партнер – Інститут модернізації змісту освіти.

Це пілотний етап програми, спрямованої допомогти учням вести здоровий спосіб життя та свідомо ставитись до власного здоров’я.

В рамках програми заклади:

  • розроблять план активностей (міні-проектів) на тему здоров’я (здорове харчування, фізична активність і дизайн закладів) і впровадять їх;
  • стануть частиною спільноти Healthy Schools;
  • отримають визнання та цінні призи за активність.

Зареєстровані заклади протягом квітня-червня 2018 року зможуть позмагатися у реалізації власних міні-проектів на тему здоров’я, щоб спільно популяризувати здоровий спосіб життя.

За результатами реалізації міні-проектів три найактивніші заклади освіти отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій на загальну суму 10 000 дол.США: 1 місце – 5000 дол.США, 2 місце – 3500 дол.США, 3 місце – 1500 дол.США.

Для участі необхідно заповнити реєстраційну форму до 22 квітня за посиланням: https://goo.gl/U2LSR5

Обов’язково ознайомтесь з Правилами Конкурсу на сайті www.csr-ukraine.org.

Контакти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., 044 292 02 48, Тарас ДЕРКАЧ, Центр «Розвиток КСВ».

Нагадаємо, STEM (S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics) - наука, технології, інженерія, математика. Цим терміном традиційно окреслюють підхід до освітнього процесу, відповідно до якого основою набуття знань є проста та доступна візуалізація наукових явищ, що дає змогу легко охопити і здобути знання на основі практики та глибокого розуміння процесів. STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення.

Про програму: «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна програма, що має на меті протягом наступних трьох років сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні. В рамках Програми розроблено рекомендації для шкіл щодо реалізації активностей для покращення фізичного здоров’я, харчування дітей та дизайну шкіл, а протягом квітня-червня буде створюватись спільнота активних та відповідальних закладів заради здорових та радісних дітей. Приєднуйтесь!

Програма була ініційована та розроблена за підтримки Mondelēz International Foundation. Програми Фонду з підтримки здорового способу життя впроваджені у 10 країнах світу та мають на меті спільно залучити близько 365 000 дітей та їх сімей протягом наступних трьох років.