007.jpg

Представництво Європейського Союзу в Україні обрало десять євроклубів, які перемогли у конкурсі на найкращу ідею проекту. Серед них є і юні сумчани з євроклубу «ЄвроStar» (школа №29) з проектом «Європейський слід в наших містах».

Переможці отримають консультаційну та фінансову підтримку для реалізації своїх проектів. Усі вони направлені на популяризацію європейських цінностей та передбачають залучення та взаємодію принаймні трьох євроклубів України.

Мета ініціативи сумчан: підвищити обізнаність учнів шкіл Сум, Охтирки, Харкова та Кам’янського (Дніпропетровська обл.) шляхом досліджень про вплив Європи на розвиток культури на наші міста, створення банку даних, фото та відеозвітів. Реалізація проекту триватиме протягом квітня-червня.

Планується організувати спільну команду задля пошукових робіт з тим, аби оформити фото, відеозвіти, сформувати банк даних об’єктів, історичних споруд, перелік особистостей.
У подальшому - створити спільний банер/плакат із фотоматеріалів та провести конференцію у режимі онлайн з учасниками проекту. За результатами підготують презентацію, яку поширять у ЗМІ та соціальних мережах.

Передбачається також участь і презентація результатів під час святкувань Дня Європи у Сумах, Охтирці та Харкові.