0010.jpg

Повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 березня 2024 р. № 261 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 і від 3 травня 2022 р. № 550», протягом періоду воєнного стану за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг здійснюються за рішенням Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Звернення громадян щодо порушень суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг приймаються Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області за адресою: вул. Лихвинська Стінка 25, м. Суми, 40021; е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Розроблена Департаментом забезпечення ресурсних платежів концепція розвитку муніципальних геоінформаційних систем (ГІС) на основі «Містобудівного кадастру м. Суми» із залученням користувачів в особі структурних підрозділів, комунальних закладів, громадян та цільових інформаційних ресурсів висвітлена в електронному науково-технічному виданні «Arc ГІС часопис» осінь 2023 №6.

З метою увічнення пам'яті загиблих захисників нашої держави за відстоювання свободи, незалежності і територіальної цілісності її кордонів перед збройною агресією російської федерації, враховуючи численні звернення сімей і рідних загиблих, депутатів Сумської міської ради, представників свідомої громадськості, за дорученням Сумської міської військової адміністрації Департамент забезпечення ресурсних платежів розпочав організаційні заходи з підготовки проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави.

Детальніше

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області інформує про роботи телефонної «гарячої лінії»

29 січня - засідання робочої групи щодо знищених внаслідок збройної агресії рф квартир за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська, буд. 81

Місце проведення: вул. Британська, 21, 2-й поверх, актова зала

Початок: 13:20

Адміністративне провадження

З 15 січня по 15 лютого триває громадське обговорення проєкту Статуту Сумської міської територіальної громади, організоване управлінням суспільних комунікацій та правовим управлінням.

Статут територіальної громади – це її своєрідна маленька Конституція, кодекс правил та норм за якими живуть її мешканці, як вони можуть долучатися до її розвитку та ухвалення важливих рішень, взаємодії з владою функціонування органів місцевого самоврядування тощо.

Документ підготовлено профільною робочою групою за участі експертів з питань розвитку механізмів громадської участі проєкту Офісу Ради Європи в Україні. Він актуалізований з врахуванням законодавчих новацій, які стосуються місцевого самоврядування, громадської участі. Статут закріплює та адаптує до місцевого досвіду інструменти і форми участі мешканців у розв'язанні питань місцевого значення, механізми співпраці влади та громади, громадського контролю, реалізації прав та обов’язків мешканців громади. У ньому також враховані безпекові реалії, соціальна підтримка захисників України, внутрішньо переміщених осіб.

Висловити свої думки, пропозиції та зауваження можуть усі зацікавлені мешканці.

Ознайомитися з проєктом та механізмом подачі пропозицій 

Департамент соціального захисту населення оголошує конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю або їх місцевими осередками (відокремленими підрозділами), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської ТГ у 2024 році.

Детальніше

Департамент соціального захисту населення оголошує конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів війни, для виконання (реалізації) яких у 2024 році буде надаватись фінансова підтримка коштом бюджету Сумської міської ТГ.

Детальніше

Відповідно до розпорядження Сумської міської військової адміністрації від 10.01.2024 № 8-ВКВА «Про створення робочої групи щодо знищених внаслідок збройної агресії РФ квартир за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська, буд. 81» створено робочу групу.