0012.jpg

З метою увічнення пам'яті загиблих захисників нашої держави за відстоювання свободи, незалежності і територіальної цілісності її кордонів перед збройною агресією російської федерації, враховуючи численні звернення сімей і рідних загиблих, депутатів Сумської міської ради, представників свідомої громадськості, за дорученням Сумської міської військової адміністрації Департамент забезпечення ресурсних платежів розпочав організаційні заходи з підготовки проведення відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію створення в місті Суми Алеї Слави.

Детальніше

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області інформує про роботи телефонної «гарячої лінії»

29 січня - засідання робочої групи щодо знищених внаслідок збройної агресії рф квартир за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська, буд. 81

Місце проведення: вул. Британська, 21, 2-й поверх, актова зала

Початок: 13:20

Адміністративне провадження

З 15 січня по 15 лютого триває громадське обговорення проєкту Статуту Сумської міської територіальної громади, організоване управлінням суспільних комунікацій та правовим управлінням.

Статут територіальної громади – це її своєрідна маленька Конституція, кодекс правил та норм за якими живуть її мешканці, як вони можуть долучатися до її розвитку та ухвалення важливих рішень, взаємодії з владою функціонування органів місцевого самоврядування тощо.

Документ підготовлено профільною робочою групою за участі експертів з питань розвитку механізмів громадської участі проєкту Офісу Ради Європи в Україні. Він актуалізований з врахуванням законодавчих новацій, які стосуються місцевого самоврядування, громадської участі. Статут закріплює та адаптує до місцевого досвіду інструменти і форми участі мешканців у розв'язанні питань місцевого значення, механізми співпраці влади та громади, громадського контролю, реалізації прав та обов’язків мешканців громади. У ньому також враховані безпекові реалії, соціальна підтримка захисників України, внутрішньо переміщених осіб.

Висловити свої думки, пропозиції та зауваження можуть усі зацікавлені мешканці.

Ознайомитися з проєктом та механізмом подачі пропозицій 

Департамент соціального захисту населення оголошує конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю або їх місцевими осередками (відокремленими підрозділами), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської ТГ у 2024 році.

Детальніше

Департамент соціального захисту населення оголошує конкурс з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів війни, для виконання (реалізації) яких у 2024 році буде надаватись фінансова підтримка коштом бюджету Сумської міської ТГ.

Детальніше

Відповідно до розпорядження Сумської міської військової адміністрації від 10.01.2024 № 8-ВКВА «Про створення робочої групи щодо знищених внаслідок збройної агресії РФ квартир за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська, буд. 81» створено робочу групу.

Сумська районна державна адміністрація – районна військова адміністрація інформує про роботу «Телефону довіри» та проведення телефонної «гарячої лінії» керівництвом у 2024 році

Ініціативна група з підготовки та організації процесу оновлення складу Молодіжної ради при Сумській міській раді запрошує до участі в установчих зборах громадян України віком від 14 до 35 років.