Надрукувати
Перегляди: 3971

Повідомляємо, що 05.01.2022 року о 16:00 у каб. № 59 відбудеться організація та проведення зборів ініціативної групи щодо визначення кандидатів до Консультативної ради у справах захисників України, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Сумському міському голові (далі по тексту – Консультативна рада), а також обрання із складу Консультативної ради кандидатів на голову на заступника голови Консультативної ради. Всіх бажаючих суб’єктів подання просимо прийняти активну участь у зборах.

З метою отримання більш детальної інформації просимо ознайомитись із наступним матеріалом:

І

До складу Консультативної ради входять представники суб’єктів подання:

  1. громадських, благодійних, волонтерських організацій, одним з основних напрямків діяльності яких є захист прав, свобод та інтересів захисників України та які створені не менше ніж за три роки до дати подання заяви про включення до Консультативної ради;
  2. представник виконавчих органів Сумської міської ради;
  3. представники, розташованих на території Сумської міської територіальної громади, регіональних структур Збройних сил України, Служби безпеки України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, які мають у своєму складі учасників бойових дій, осіб, які відстоювали засади демократії, права та свободи людини під час Революції Гідності, осіб, які здійснювали волонтерську та правозахисну діяльність щодо захисту України.

Забороняється включати до складу Консультативної ради представників політичних партій (рухів).

ІІ

До складу Консультативної ради включаються один представник виконавчих органів Сумської міської рад, по одному представнику для суб’єктів, які мають у своєму складі 30 та більше захисників України. Суб’єкти, які мають у своєму складі менш ніж 30 захисників України мають право скооперуватися з подібними суб’єктами та висунути єдиного представника, якщо спільна кількість захисників України у складі зазначених суб’єктів буде складати не менш ніж 30 захисників України.

ІІІ

Гарантоване право мати представників у Консультативній раді мають:

  1. Збройні сили України – 3 представника : по одному представнику від 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади(в/ч А 1476), 15 –ого батальйону територіальної оборони Сумської області та Сумського міського військового комісаріату.
  2. Головне управління Служба безпеки України в Сумській області – 1 представник.
  3. Головне управління Національної поліції України в Сумській області – 1 представник.
  4. Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області – 1 представник.
  5. Сумський прикордонний загін Державної прикордонної служби України 1 представник.
  6. 11-й окремий батальйон (в/ч3051) Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України – 1 представник.
  7. Науково-дослідний центр ракетних військ і артилерії – 1 представник.

IV

Кількісний склад Консультативної ради не повинен перевищувати 27 осіб (не враховуючи секретаря), окрім випадків, коли представники громадських об’єднань членів сімей загиблих захисників України включаються до членів Консультативної ради в обов’язковому порядку – по 1-му представнику від кожного громадського об’єднання. Загальний склад Консультативної ради збільшується на кількість представників від таких громадських об’єднань.

V

Суб’єкти, що виявили бажання делегувати свого представника до складу Консультативної ради, подають відповідне подання на ім’я Сумського міського голови. У поданні зазначається прізвище, ім’я, по батькові кандидата на входження до складу Консультативної ради, його посада (членство в інституті громадянського суспільства), контактні дані кандидата та згода на обробку його персональних даних.

До подання додається інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства, відомості про місцезнаходження, адресу електронної пошти, номер контактного телефону, копію виписки або витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, інформація про наявність у складі захисників України із зазначенням в алфавітному порядку прізвища, ім’я, по батькові та контактного телефону захисників України.

Представники суб’єктів, які мають гарантоване право мати представників у Консультативній раді, звертаються з поданням, яке підписує керівник юридичної особи (структурного підрозділу), до якого додаються відомості про місцезнаходження, адресу електронної пошти, номер контактного телефону, копію виписки або витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, інформація про наявність співробітників - захисників України із зазначення прізвища, ім’я, по батькові та контактного телефону захисника України.

VI

Строк повноважень Консультативної ради становить один календарний рік, починаючи з наступного дня після набрання чинності розпорядження Сумського міського голови про затвердження складу Консультативної ради.

Членство в Консультативній раді припиняється на підставі рішення Консультативної ради у разі:

  1. систематичної (два та більше разів поспіль або три рази за період діяльності Консультативної ради) відсутності члена на її засіданнях без поважних причин;
  2. повідомлення керівника юридичної особи військового формування, правоохоронного органу, повноважного органу інституту громадянського суспільства (якщо інше не передбачено документами, які регламентують діяльність вказаної організації) про відкликання свого представника та припинення його членства в Консультативної раді;
  3. неможливості члена Консультативної ради брати участь в її роботі;
  4. добровільного подання членом Консультативної ради відповідної заяви;
  5. перешкоджання роботі Консультативної ради.

У разі необхідності за додатковою інформацією можете звернутись до контактної особи - Чайченко Олег Володимирович за телефоном 700-630.