0010.jpg

Громадянам для придбання дров’яної деревини створено онлайн магазин «ДроваЄ». Для того, щоб придбати лісопродукцію потрібно пройти авторизацію, зробити замовлення та сплатити рахунок.

Також можна звернутися безпосередньо до філії чи лісництва із заявою на придбання дров. У заяві повинен бути вказаний обсяг деревини, адреса проживання, паспортні дані та індивідуальний податковий номер покупця (для внутрішньо переміщених осіб необхідно надати підтвердження про наданий статус ВПО). Під час подання заяви особа отримує від координатора реалізації дров для населення контактні дані представника лісництва, відповідального за відпуск дров. Отримати та оплатити рахунок, відповідно до вказаного в заяві об’єму деревини та здійснити оплату можна у будь-якому відділенні банку або через мобільний застосунок (наприклад, Приват 24 тощо).

Діючі для населення ціни на дров’яну деревину (станом на 10.05.2024):

Продукція

Ціна з ПДВ, грн.

самовивіз із лісу

самовивіз зі складу у м.Суми

(вул. Героїчна, 34)

доставка транспортом Філії

(відстань доставки до 10 км)

дрова твердолистяних порід

1260

1452

1548

дрова м'яколистяних та хвойних порід

1050

1242

1398

Бюджетним установам для задоволення потреб на опалення реалізація дров’яної деревини здійснюється відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» на підставі прямих договорів.

Юридичним особам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2021 № 1433 деревина віднесена до переліку видів продукції, торгівля якими здійснюється виключно на товарних ринках.
Відповідно до Закону України «Про товарні біржі» деревина віднесена до продукції, яка є біржовим товаром, що реалізовується через біржі.

Враховуючи вищевикладене, пропонуємо здійснювати закупівлі деревини дров’яної шляхом участі в біржових торгах, які проводяться Філією, на постійній основі. Інформація щодо торгів деревиною розміщена на офіційних сайтах ТОВ «Українська універсальна біржа» та ТОВ «Українська енергетична біржа», або здійснювати закупівлю лісоматеріалів відповідно до Законів України «Про публічні закупівлі» та «Про оборонні закупівлі».

Контактна особа – фахівець зі збуту Денис Татаренко (тел. 0504793083).