007.jpg

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК сьогодні зустрівся з представниками Посольства Великої Британії в Україні.

Серед учасників зустрічі також були директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН і заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ. Посольство Великої Британії в Україні представляли другий секретар Ліза ТАМВУД і менеджер з проектів та організації заходів Ірина БЕЗКОРОВАЙНА.

«Переконаний, що це перша, але не остання зустріч. І надалі ми разом робитимемо добрі справи для Сум і для розвитку співпраці між Україною та Великою Британією», – зазначив на початку зустрічі Степан Пак.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету ознайомив гостей із суспільно-політичною ситуацією в Сумах та області, з економічним потенціалом міста, зосередивши увагу на промислових можливостях, також зупинився на реалізації міською владою політики енергоефективності, розвитку інтеркультурних зв’язків, науково-освітньому ресурсі обласного центру.

Міська влада, зазначив посадовець, зацікавлена в інвесторах і зі свого боку обіцяє їм всіляке сприяння.

«Хотілося б мати більше інвестицій, адже для цього є багато можливостей. Є той потенціал, який можна використати для спільної вигоди. Місто отримає нові виробництва, нові робочі місця і відрахування до бюджету, інвестор – менші втрати на виробництво та нижче податкове навантаження, яке ми маємо змогу додатково зменшити за рахунок надання пільг», – зауважив заступник міського голови.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна Кохан зупинилась на європейському вимірі міської влади у зовнішній та внутрішній політиці, досягненнях Сум у справі європейського поступу. Принагідно посадовиця запросила представниць Посольства Великої Британії в Україні разом із сумчанами відзначити 19 травня День Європи.

«Суми розвиваються, і в цьому позиціонують себе як європейське місто. Свідченням того є отримання містом двох нагород Ради Європи – «Диплома Ради Європи» та «Прапор честі», – сказала вона.

Значну увагу під час зустрічі було приділено можливій співпраці сторін у сфері енергоефективності, гуманітарному напрямку, обмінам у сфері охорони здоров’я.

Гості подякували керівництву Сум за цікаву та змістовну зустріч і висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.