007.jpg

У четвер, 17 травня, у День вишиванки, у сумських бібліотеках відбулась низка цікавих та пізнавальних заходів.

У бібліотеці-філії № 3 ім. О. П. Столбіна свято Вишиванки розпочалося зранку театралізованим привітанням. Всі, хто відвідав бібліотеку в цей день, мав можливість сфотографуватись на згадку.

Родзинкою свята стало те, що кожен читач, який прийшов в бібліотеку у вишиванці, поділився її історією. Комусь вона дісталась від матері, хтось вишив сам, а у декого вона зберігається вже десятки років як оберіг давньої національної культури. Експозиція ж, на якій представили чудові вишиті твори, зібрані читачами та працівниками бібліотеки, мала назку «Вишивки і вишиванки – обереги долі».

Тим часом до бібліотеки-філії № 17 завітали усі бажаючі на акцію «“Українські вишиванки наче райдуги світанки». Цього дня відвідувачі прийшли до бібліотеки у вишиванці. Школярі брали активну участь у майстер-класі з виготовлення книжкових закладок, прослухали цікаві розповіді з історії вишивки, читали вірші, переглянули відеопрезентацію і кожен продемонстрував свою вишиванку.

Також весело відбулась фольклорна подорож «Чарівна краса української вишиванки», яку організували в бібліотеці-філії № 6. Учні школи № 25 одягли вишиванки та розповіли, що вони знають про символи української вишивки, разом заспівали пісні.

А от напередодні Дня вишиванки до бібліотеки-філії № 8 на вечір-дефіле «Національна модниця» завітала сумська майстриня Галина СТЕЦЬКА з дизайнерською колекцією колоритного національного вбрання та вишиванок. Вона провела дефіле своїх авторських робіт, залучивши учасниць читацького клубу «Світлиця», поділилася секретами власної майстерності.

Майстриня запевнила, що будь-яка людина може створити безліч чудових речей. Показ одягу викликав у всіх присутніх неабияке задоволення та бурхливі емоції.