0010.jpg

У Сумах пройшли урочистості з нагоди десятої річниці створення Сумської 27-ої реактивної артилерійської бригади.

Спочатку на честь вшанування пам’яті воїнів артбригади, які загинули в зоні АТО, разом із керівниками міста та області, військовослужбовцями 27-ї реактивної артилерійської бригади та пересічними сумчанами заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-артилеристам. А військові на честь своїх загиблих побратимів пройшли урочистим маршем.

Потому заходи продовжилися в обласному театрі ім. Щепкіна.

Офіційна частина святкування розпочалась із внесення державного прапора України та бойового прапора 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади. Віддаючи шану полеглим у боях за Україну військовослужбовцям, присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Із привітанням з нагоди 10-ї річниці створення до воїнів звернувся заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету. Він наголосив, що військослужбовці 27-ої реактивної артилерійської бригади були і будуть гордістю й гідним прикладом для нинішніх і прийдешніх поколінь.

«Шановні наші воїни, від імені міського голови та мене особисто прийміть щирі вітання з нагоди 10-ої річниці створення вашого військового формування. Вітаю усіх військовослужбовців, які у лавах Збройних Сил України стали на захист народу, цілісності і суверенітету нашої держави. Ваша, 27 Сумська артбригад має славну бойову історію. А завдяки повсякденній самовідданій праці, високій майстерності й професіоналізму керівництва та особового складу вона є однією з найкращих. Хочу подякувати за вашу віддану службу нашому місту та Україні, за те що ви щодня робите наше місто безпечним та разом з усім українським народом виборюєте право жити вільно на нашій рідній українській землі та будувати демократичну, європейську держв», – звернувся заступник міського голови до присутніх.

На завершення він побажав бійцям довгих років життя, добробуту у ваших родинах та жити під мирним українським небом.

Потому Степан Пак за особисту мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, міцну військову дисципліну, вірність військовій присязі та з нагоди 10-ої річниці створення військової частини А 1476 нагородив військовослужбовців 27-ї реактивної артбригади нагородив грамотами та відзнаками.

Нагадаємо, військова частина сформована у 2008 році, як 27-й реактивний артилерійський полк. Реорганізована у бригаду 13 березня 2015 року. Полк було створено у 2008 році у рамках реформування Збройних Сил України на території колишнього Сумського інституту ракетних військ та артилерії. Днем створення частини вважається 14 травня 2008 року. 5 грудня 2008 року начальник Генерального штабу ЗС України Сергій КИРИЧЕНКО вручив полку Бойовий Прапор.

На початку 2015 року полк реорганізований у бригаду, кількість реактивних артилерійських дивізіонів збільшилась до чотирьох.

З липня 2014 року 27-й реактивний артилерійський полк бере участь в антитерористичній операції на території окремих районів Луганської та Донецької областей.

Сьогодні підрозділ продовжує виконувати поставленні завдання, несе військову службу на визначених об'єктах, незмінним командиром і полку, і бригади є полковник Валерій ІСМАІЛОВ.