004.jpg

Сьогодні у рамках першого візиту до Сум за проектом «Професійні кадри в місцевому самоврядуванні – формування компетентних команд публічної адміністрації у сфері підтримки реформи самоврядування в Україні» представники м. Люблін поділились з сумчанами своїми напрацюваннями у розробці стратегії розвитку міста.

Про те, на що в першу чергу потрібно звернути увагу при написанні цього документа, експерти із Любліна розповіли представникам місцевого самоврядування, ВНЗ, громадських організацій, громадським активістам, представникам бізнесу під час зустрічі-семінару.

Директор Управління неінвестиційних проектів адміністрації міста Люблін Кшиштоф ЛОНТКА запевнив, що польські експерти готові підтримати порадою Суми у написанні стратегії розвитку міста.

«Насамперед важливо розуміти, навіщо вам ця стратегія потрібна, для вирішення яких проблем і на яку перспективу. Треба визначити першочергові пріоритети і обрати напрямок, в якому місто розвиватиметься найближчі 10-20 років. І чим більше сумчан долучиться до розробки цієї стратегії, візьме в обговоренні цих питань, тим реальніше буде впроваджувати цю стратегію в життя», – сказав Кшиштоф Лонтка.

Разом із тим він закцентував увагу присутніх на тому, що потрібно працювати і над залученням іноземних партнерів та інвесторів до міста.

«Зробіть так, щоб про Суми знали далеко за його межами, популяризуйте його. Давайте більше доступності закордонним партнерам. Йдеться про доступність території, інфраструктури, офісів, логістики, інвестицій, інформації, а головне доступність ментальну. Говоріть із ними на одній мові», – наголосив польський гість.

Секретар міської ради Андрій БАРАНОВ подякував експертам із Любліна за візит до Сум.

«Без сумніву сьогоднішня зустріч є надзвичайно пізнавальною та корисною. При розробці стратегії розвитку Сум ми можемо опиратися на ваш позитивний досвід», – сказав посадовець.