Надрукувати
Перегляди: 1398

У четвер, 17 травня, в актовій залі школи № 10 відбувся фінал VI міського фестивалю-конкурсу хімічних учнівських проектів екологічного спрямування.

Фестиваль-конкурс започаткований Інформаційно-методичним центром з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей і молоді, формування позитивної мотивації до вивчення хімії, креативного екологічного мислення, активізації пізнавальної діяльності, розширення світогляду учнів, подолання хемофобії. Особливої актуальності цей захід набуває як дієвий спосіб упровадження Концепції «Нової української школи», у якій визначено як одну з ключових компетентностей «екологічна грамотність і здорове життя».

Учнями закладів освіти міста на конкурс було подано 15 проектів, з них десять проектів – відібрано журі для публічного захисту.

Усі представлені проекти – дослідно-експериментальні, охоплюють різноманітне коло питань: стан питної води у водоймах міста як наземних, так і підземних; вплив на учнів та вчителів шкільної крейди та технологія виготовлення її безпечних кольорових зразків, заміна шкідливих для довкілля засобів миття посуду безпечними, натуральними тощо.

За рішенням журі призові місця розподілились наступним чином:

І місце – гімназія № 1;

ІІ місце – школи № 23 і № 18;

ІІІ місце – школи № 12, № 21 і № 29.

Також дипломами відзначено проекти – учасники фіналу фестивалю-конкурсу, які були представлені учнями шкіл № 19, 22, 24 та НВК № 16.