003.jpg

Комісія з обстеження стану позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку щодо безпеки перебування у них дітей та готовності до роботи в літній оздоровчий період і контролю за їх роботою протягом літнього періоду у четвер, 31 травня, розпочала огляд таборів.

Очолила комісію заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, а до її складу ввійшли представники відділів у справах молоді та спорту, охорони здоров’я, з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, з питань праці, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби.

Начальник відділу у справах молоді та спорту Наталія КРАСНОШЕВСЬКА зазначила, що комісія має на меті перевірити готовність закладів до оздоровчого сезону, зокрема в частині відповідності санітарним нормам і вимогам протипожежної безпеки, адже безпека дітей понад усе, і їхній літній відпочинок повинен минути без неприємностей.

Огляд почали з табору «Універ» СумДУ, який першим розпочне відпочинкову кампанію. Члени комісії перевіряли наявність усіх необхідних документів та оглядали приміщення.

Перших відпочивальників «Універ» прийме вже 2 червня. Як розповів директор закладу Сергій НІКОЛЕНКО, це буде експерементальна мовна зміна. На дітей очікують тематичні квести та ігри, спілкування з носіями мови. Перша зміна буде не багаточисельною, а загалом табір готовий приймати щозміни до 170 дітей. «Універ» працює не лише влітку, а цілорічно. Коли немає дітей, тут відбуваються заняття кафедри військової підготовки, заходи військово-патріотичного виховання.

Проректор СумДУ Олександр БРІЖАТИЙ повідомив, що при підготовці табору до нинішнього літнього сезону окрім обов’язкових у цьому випадку робіт, завершили ремонт їдальні та замінили кухонне обладнання, зробили замощення.

Перевірки заміських дитячих таборів триватимуть до 18 червня. Наступного тижня комісія інспектуватиме табори «Чайка» ПАТ «СНВО», «Зоряний» КП «Шляхрембуд», «Сонячний» АТ «Сумський завод «Насосенергомаш». А ще за тиждень – «Зоряний» ПАТ «Сумихімпром», «Орлятко» ПАТ «Сумбуд».