0012.jpg

У виставкому центрі «Іллінський» сьогодні відбувся Міжнародний бізнес-форум та виставка «Сумщина туристична-2018».

Аби поділитись своїм досвідом у розвитку туристичного кластеру, до Сум завітали іноземні гості з Польщі, Словаччини, Білорусі, Угорщини, а також представники бізнесових кіл із різних куточків України.

Спершу вони разом із керівництвом міста та області оглянули виставку, на якій широко були представлені вироби народного промислу та ремесел. Зовсім різні за напрямками експозиції характеризували Суми та область як край, що має чим привабити туристів.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглядаючи експонати виставки та беручи участь в форумі зазначив: «Суми зацікавлені у тому, аби туризм вийшов на новий рівень, щоб до нас приїздили не лише наші співвітчизники, але й туристи з-за кордону. Звісно, для цього потрібні значні фінансові можливості, бо ж і туристи стали вибагливі. Ми мусимо пристосовуватись до їхніх потреб, інтересів і вимог».

І з огляду на це керманич міста розповів, що сьогодні активно впроваджують сучасні технології у промоції Сум. Так, наразі створено для туристів нові маршрути під назвою «Архітектурна спадщина» – охочі мають можливість прослухати аудіоваріант екскурсії двома мовами, а разом з Open Ukraine розробили 3D-маршрут для перегляду екскурсії онлайн.

«Вже два роки співпрацюємо з іншими регіонами, налагодили комунікацію з містами-побратимами. Реалізується чимало мистецьких проектів, що можуть привернути увагу гостей з інших міст. Наприклад, фестиваль «Сурми України». Спільно з Агенцією промоції проводимо захід «Ніч музеїв» зі спеціальною театралізованою екскурсією. Відбувається сумський театральний фестиваль «Чехов фест», – поділився з присутніми Олександр Лисенко.

Потому представники мерій Любліна (Польща) Славомир ВАВРИЩУК та Прешова (Словаччина) Олександр ДВОЄКОНКО розповіли про те, як у них розвивається туризм.

А в. о. головного інженера мисливського господарства ДЛГЗ «Жлобинський лісгосп» Інна ДУДОРЕВА поділилась досвідом Білорусі щодо розвитку агротуризму та презентувала агросадибу «Фольварк Бельчо».

Про принади активного туризму в Угорщині розповіла присутнім асистент з організації бізнесу Посольства Угорщини в Україні Світлана КАБИШ.