0010.jpg

Працівники книгозбірень міської централізованої бібліотечної системи надають можливість юним сумчанам корисно і приємно провести літні канікули.

Для цього бібліотекарі проводять літературні, тематичні ранки, конкурси, вікторини, ігри-мандрівки, години задушевної розмови, спілкування, брейн-ринги, літературні аукціони та багато інших цікавих заходів, на які запрошують учасників літніх пришкільних таборів.

Так відпочивальники пришкільного табору школи № 10, котрі завітали до центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, взяли участь у фотоквесті «Таємниці центру міста Суми». Виконуючи завдання квесту, діти мали змогу дізнатись багато цікавого про знайомі їм з дитинства місця.

Бібліотекарі філії № 3 ім. О. Столбіна назвали свою першу, але не останню, зустріч із пришкільним табором школи № 23 «Усміхається здалеку до дітей бібліотека». Для дітей влаштували екскурсію книгозбірнею, провели інтерактивну гру «Моя країна – Україна», відео-мікс «Мультгерої на канікулах».

Бібліотека № 4 , що на Добровільній, запросила юних читайликів із НВК № 16 взяти участь в літній ігротеці «Як не знаєш – прочитаєш, коли мудрий відгадаєш». Діти відповідали на запитання вікторини «Казковий ерудит» та відгадували загадки з «Чарівної скриньки».

А завдяки працівникам бібліотеки-філії № 4 відпочивальники з пришкільних таборів НВК №16 та школи №7 ознайомились із «Новинками з журнальної скриньки». Дитяча періодика, впевнені бібліотекарі, здатна замінити дитячі енциклопедії, задачники, розмальовки, адже багато журналів особливу увагу звертають саме на розвиток інтелекту дитини, її творчих здібностей.