004.jpg

Начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Григорій БРЯЗКУН в ефірі одного із місцевих телеканалів розповів про заплановані заходи щодо забезпечення публічного порядку в місцях масового відпочинку в Сумах.

Під час ефіру найбільшу увагу зосередили на питаннях безпеки місць масового відпочинку людей, механізмів контролю за цією безпекою, співпрацю міської влади з правоохоронними органами задля належного забезпечення громадського спокою та порядку в місті.

«Хоча правоохоронні органи вживають достатньо заходів, але, на жаль, доки в країні триває військовий конфлікт, неможливо повністю запобігти неконтрольованому ввезенню нелегальної зброї чи вибухівки, – зазначив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи. – Забезпечення місць масового відпочинку – це серйозне питання і до нього потрібно підходити в комплексі, спільно опрацьовувати та вживати заходів і органам місцевого самоврядування, і правоохоронним органам, і власникам закладів, які здійснюють підприємницьку діяльність».

За словами Григорія Брязкуна, міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи ретельно опрацювати разом із правоохоронними органами ситуацію по місту.

Тож наразі на запит від профільного структурного підрозділу міської ради працівники поліції вже готують відповідний аналіз криміногенної ситуації.

Наступним кроком буде проведення спільної наради з правоохоронними органами та власниками відповідних закладів задля того, аби напрацювати спільні дії з унеможливлення виникнення ситуації подібних тій, що трапилась 10 червня – випадок із застосуванням вибухового пристрою в одному із нічних закладів.

«Ми розуміємо, що всього, що може статися не можливо попередити, але ж значно зменшити кількість аналогічних випадків ми можемо, – сказав Григорій Брязкун. – Згідно з діючим законодавством ми не маємо право примушувати суб’єктів господарювання до певних дій, або обмежувати їх підприємницьку діяльність. Тож під час наради, як один із варіантів ми запропонуємо підприємцям, встановити кнопки термінового виклику поліція, а також укласти договори на здійснення охорони порядку в їхніх закладах спеціалізованими структурами. Якщо підприємець зацікавлений у розвитку свого бізнесу, на мою думку, він прагне зробити все, аби відвідувачі приходили в його заклад і відпочивали безпечно».

Принагідно начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи додав, як один з варіантів будуть пропанувати обмежити графік роботи розважальних закладів. Як зазначив посадовець, найближчим часом підготують відповідний проект рішення та винесуть на розгляд виконавчого комітету, аби колегіально визнатися потрібні такі обмеження чи ні.

«Ми спільно з поліцією будемо аргументовано доводити свою позицію з цього питання, аби зробить все можливе, щоб в нашому місті був порядок, а містяни почували себе спокійно і захищено», – додав він.