003.jpg

Спробувати керувати квадрокоптером, гироскутером, випробувати лазерний тир та надрукувати на 3-D принтері сувенір на згадку, пересвідчитися у дії законів фізики та хімії під час чарівних експериментів, позмагатися у робототехніці та ще багато іншого - все це чекає на молодь та навіть дорослих небайдужих сумчан цієї суботи на майданчику біля Конгрес-центру СумДУ, де розгорнеться Фестиваль ідей «Суми майбутнього».

Унікальна для нашого міста подія відбудеться у рамках реалізації проекту громадського (партиципаторного) бюджету. Про мету та програму Фестивалю представникам мас-медіа на брифінгу розповіла його автор Ганна ШВІНДІНА.

За її словами, нині значна кількість сумчан, особливо молоді, на жаль, не бачить власного майбутнього у Сумах, не уявляють, як можна себе реалізувати на рідній землі. І тому виїздять у пошуках місця, де зможуть розпочати нове життя. Водночас, у місті є достатньо успішних прикладів як молоді, так і дорослих, які власними зусиллями, використовуючи інноваційні підходи та інструменти, розбудовують своє життя, а разом з тим, розвивають і наші Суми. Тож Фестиваль і покликаний привернути увагу сумчан до таких можливостей, додати їм впевненості у власних силах, продемонструвати тим, хто розчарувався: якщо можуть інші, то зможеш і ти.

«У Сумах з’являється безліч модернових ініціатив, чимало організацій стали на шлях інноваційного розвитку. Тож фестиваль може стати вкрай важливим майданчиком для демонстрації, обговорення та знаходження шляхів розвитку міста, створення його майбутнього обличчя», - наголошує Ганна Швіндіна. – «Наш проект – це спроба змінити імідж міста для власне самих наших мешканців, продемонструвати їм спектр можливостей, якими можна скористатися для того, аби змінити своє життя», - підкреслила авторка. – «І принципово, - на прикладі тих, хто це вже робить, змінюючи власне життя власними руками».

Тож спланували тут і майстер-класи і арт-майстерні, заняття з йоги, театральні перфоманси, квести. Можна буде спробувати інноваційну каву та молекулярну кухню.

А пізніше під час роботи «Старт-ап Платформи» ще й взяти участь у презентаціях інноваційних ідей від підприємців, переглянути демонстрації як успішних реалізованих проектів, так і таких, які шукають донорів.

Участь у всіх локаціях – безкоштовна, вхід – вільний.

Автор сподівається, що Фестиваль сподобається містянам і, можливо стане, традиційним. А отримане натхнення та досвід допоможе позитивним змінам як для самих учасників, так і для усього міста. І тоді ідеї та інновації, реалізовані та створені нові можливості змінять майбутнє Сум!

Тож суботній день цікаво, інноваційно та позитивно усією родиною!

На сумчан і гостей міста чекають об 11:00 на вул. Покровській, 9/1 біля Конгрес-центру СумДУ!

Додамо, що на реалізацію проекту громадського бюджету було виділено близько 190 тис. грн. з міського бюджету.

Детальна програма