005.jpg

У четвер, 14 червня, під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ відбулось засідання координаційної ради у справах ветеранів війни та праці, інвалідів.

На засіданні були присутні голови громадських організацій, що опікуються особами з інвалідністю, представники структурних підрозділів міської ради.

У ході роботи ради обговорено ряд питань, зокрема: зміни до Цивільно-процесуального Кодексу України в частині врегулювання процедури визнання фізичної особи недієздатною, запровадження медичної реформи у лікувальних закладах міста, проведення в місті спортивних заходів та змагань для осіб із інвалідністю, виконання робіт щодо улаштування пандусів до будівель, де мешкають особи з інвалідністю, які пересуваються за допомогою крісел колісних, можливість отримання компенсацію вартості оздоровлення осіб з інтелектуальними порушеннями, а також хворих на ДЦП.

За наслідками обговорення головам громадських організацій запропоновано надати пропозиції до міської програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» на 2019 рік, щодо проведення спортивних та культурно-масових заходів для осіб з інвалідністю.

Працівникам структурних підрозділів міської ради також надано ряд доручень, виконання яких буде розглянуто на засіданні координаційної ради у жовтні.