Надрукувати
Перегляди: 1418

Сьогодні у ПК «Хімік» відбулися урочистості з нагоди 55-ї річниці з дня заснування Сумської центральної районної клінічної лікарні.

На святкування ювілею завітали медичні працівники закладу різних поколінь, керівництво міста, області та району.

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ від імені міського голови та себе особисто подякував працівникам лікарні за шляхетну працю, за те, що завдяки самовідданості колективу за ці 55 років були врятовані тисячі життів.

«Ви завжди вирізнялись передусім своєю чуйністю, яку одразу відчуває кожен, хто переступає поріг цього лікувального закладу. Дякую за те, що дбаєте про життя й здоров’я усіх нас, – зазначив у своєму вітальному слові Максим Галицький. – Ще одне, що характеризує ваш заклад, – невпинне бажання розвиватися, рухатися в ногу з часом, постійно впроваджувати нові медичні технології. Зі свого боку хочу зазначити, що міська влада, завжди готова допомогти аби сприяти вам у ваші роботі, створювати зручні умови для пацієнтів і працівників».

Посадовець побажаю всім присутнім добра, злагоди, благополуччя, нових здобутків і подальших років процвітання Сумській центральній районній клінічній лікарні.

Головний лікар закладу Володимир ПОЦЕЛУЄВ також привітав всіх зі святом та зазначив, що працівники лікарні – один великий колектив, завдяки якому пацієнти отримують якісні медичні послуги, а сама лікарня прагне стати провідним закладом охорони здоров’я європейського зразка.

Завершилась офіційна частина святковим концертом.

Нагадаємо, Сумська центральна районна лікарня, як орган охорони здоров'я Сумського району була організована у 1963 році (раніше заклад мав назву Перша міська лікарня). Першим головним лікарем був Юхим ДЕНИСЕНКО. Наразі Сумська ЦРЛ – це лікувально-профілактичний заклад другого рівня, що надає спеціалізовану медичну допомогу населенню. З 2011 року він має статус клінічного. Нині – це стаціонар на 215 ліжок, де надається висококваліфікована та спеціалізована медична допомога 84 лікарями та 183 середніми медичними працівниками. 17 спеціалістів мають вищу кваліфікаційну категорію, 17 – першу, 13 – другу. Працюють два лікарі вищої категорії, які мають звання «Заслужений лікар України».