001.jpg

В обласній філармонії відбулись урочистості з нагоди одного із самих благородних свят, яке не має собі рівних – Дня донора крові.

Звертаючись до учасників урочистостей, заступник міського голови Максим ГАЛИЦКИЙ, зазначив, що неможливо передати словами, на скільки важливу справу роблять люди, які за власним бажання чи покликом душі стають донорами, адже це безцінна допомога у найважливішій справі – порятунку життя.

«Від імені міського голови та від мене особисто прийміть щирі вітання з вашим благородним святом. Без вагань можу сказати, що своїм вчинком – здачею крові, ви даруєте багатьом людям шанс на одужання – що є безцінним. Я щиро захоплююся вами і дякую за милосердя, чуйність і добро. Дякую за ваші благородні вчинки. Низький вам за це уклін», – сказав посадовець.

Потім Максим Галицький за сумлінну працю, відданість справі, особистий внесок у розвиток донорства крові і її компонентів та з нагоди Дня донора крові нагородив Почесною відзнакою міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня голову первинної організації Червоного Хреста України ПАТ «Сумське НВО» Раїсу ВОЛЖИНУ, а також відзначив грамотами міського голови заступника начальника відділу чергової служби управління патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Івана СОЛОПЧЕНКА, інспектора із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Оксану КРАСОВСЬКУ, офіцера запасу Збройних Сил України В’ячеслава ГАННІЧА, засновника та керівника проекту медіа-група «Спецкор» Анну ВАЛЕВСЬКУ.

Майже 1000 сумчан мають звання «Почесний донор України». Також в місті проживають 28 Заслужених донорів України, а загалом в області – 35. Це ті, хто здав кров більше 100 разів або плазму – більше 120 разів.