0010.jpg

Про те, як у Сумах ведеться робота з обдарованою молоддю під час щопонеділковї апаратної наради при міському голова 18 червня доповіла в. о. начальника управління освіти і науки Тетяна ДРИГА.

За її словами, банк даних обдарованої молоді у місті наразі налічує 1473 учнів. Із них: кількість переможців учнівських олімпіад складає 288, слухачів територіального відділення Малої Академії Наук України – 96 осіб, вихованців гуртків, переможців конкурсів – 804, переможців спортивних змагань – 430.

Разом із тим, якість участі в олімпіадах всеукраїнського рівня сумських учнів становить 52%. У фінальних змаганнях всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 42 учні закладів освіти міста, а дипломи отримали 22 «олімпійці».

Тетяна Дрига також підкреслила, що юні науковці шкіл міста гідно продемонстрували результати своєї дослідницької роботи в конкурсних випробуваннях для учнів-членів Малої академії наук України. Під час фінального етапу цього конкурсу шістнадцять юних дослідників закладів освіти міста на захищали 21 наукову роботу.

Відзначились сумські школярі і у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, Всеукраїнському турнірі юних журналістів, Всеукраїнському турнірі юних філософів та релігієзнавців, обласному турнірі юних економістів.

У кожному із цих конкурсів учні закладів освіти міста показали високі результати.

В. о. начальника управління освіти і науки зазначила, що значних показників сумські школярі досягли також і завдяки підтримці з боку міської влади, а зокрема, міського голови Олександра ЛИСЕНКА та депутатського корпусу.

«Завдяки вашій увазі до освітянської галузі, ми маємо змогу навчати дітей в комфортних умовах, послуговуючись сучасним обладнанням та маючи доступ до останніх освітніх технологій», – зауважила Тетяна Дрига.