0012.jpg

Сумська делегація освітян взяла участь у Міжнародному освітянському конгресі «Школа майбутнього – шанси та перспективи», що проходив упродовж двох днів, 15–16 червня, у Києві.

Захід був приурочений Року німецької мови в Україні.

Серед організаторів освітянського конгресу – представники Посольства Федеративної республіки Німеччини в Україні, Посольства Швейцарської конфедерації в Україні, Посольства Австрії в Україні, Гете-інституту в Україні та інші.

Захід зібрав разом близько 400 учасників закладів загальної середньої та вищої освіти, у яких велику увагу приділяють формуванню мовної компетентності учнів та студентів.

Сумську освітянську делегацію представляли керівники та вчителі шкіл № 7, 10, 15, 24, 25, гімназії № 1 та класичної гімназії.

Під час урочистого відкриття конгресу до його учасників звернулася Міністр освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ, яка подякувала представникам Посольства Федеративної Республіки Німеччини в України та Гете-інституту за активну співпрацю з українськими освітянами та побажала всім присутнім творчої і плідної праці під час конгресу.

Упродовж двох днів конгресмени обговорювали актуальні аспекти реформи освіти, серед яких і підвищення кваліфікації вчителів, брали участь у роботі секцій «Орієнтація на компетенції та освітні стандарти», «Актуальні вимоги до професійної підготовки та підвищення кваліфікації вчителів», «Цифрові технології в шкільній освіті» й «Актуальні тенденції в професійній освіті». Не залишили без уваги й актуальне питання – Нова українська школа. Також згадали про кращі зразки європейської шкільної освіти, про застосування інноваційних методик і технологій під час освітнього процесу.

Крім того, у рамках урочистостей відбулося нагородження 1 2переможців проекту «Школа майбутнього» у різних номінаціях. Високу відзнаку та сертифікат на суму 5 тис. грн. отримала школа № 24 за зайняте III місце в конкурсі «Здорова їжа – креативні учні – успішна країна». Вчитель німецької мови Олена ТОРГАЧОВА у співпраці з вчителем біології Тетяною ЛЕЛЯКОВОЮ та креативними учнями школи № 24 презентували власний здоров’язберігаючий проект, що має на меті змінити систему харчування школярів закладу.