006.jpg

Журі конкурсу, яке визначало кращу ідею пам’ятника Героям Майдану у місті Суми, сьогодні вирішило завершити свою роботу.

Таке рішення члени журі ухвалили у зв’язку із тим, що жодна із представлених робіт, на їхню думку, не може бути реалізована в такому вигляді, в якому була подана на конкурс.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО так само, як і більшість членів журі, зазначив: «Пам’ятник Героям Майдану повинен передавати енергетику тих історичних подій, уособлювати справжніх героїв. Це було головною метою проведення даного конкурсу. Такої роботи, яка б стовідсотково відповідала всім його вимога,м наразі немає. Що ж до термінів, то визначити їх не можна, адже мова йде про творчий процес, який іноді потребує багато часу».

Окрім того, міський голова наголосив, що на пам’ятнику Героям Майдану обов’язково має бути викарбувано ім’я Героя Небесної Сотні, нашого земляка Олексія Братушки.

Як далі чинитимуть із розробкою проекту даного пам’ятника, за словами начальника управління архітектури та містобудування Андрія КРИВЦОВА, очолюваний ним структурний підрозділ визначиться згодом.