Надрукувати
Перегляди: 1824

У Сумах відбуваються спортивно-масові заходи з нагоди Міжнародного Олімпійського дня.

Свято зібрало у парку ім. Кожедуба сотні сумчан – дорослих, молодь, дошкільнят, учнів шкіл, вихованців спортивних закладів, чемпіонів і призерів різних спортивних змагань та аматорів спорту, які цього дня стали однією великою олімпійською сім’єю.

«З великим задоволенням вітаю усіх із Міжнародним Олімпійським днем. Сьогодні справжнє свято спорту, свято людей з активною життєвою позицією незалежно від віку. Бажаю всім міцного здоров’я, бо ви знаєте, що у здоровому тілі – здоровий дух», – з такими словами звернувся до гостей свята міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Керманич міста подякував тим, хто займається спортом професійно, за те, що вони прославляють місто і завдяки їм майорить Український прапор на різноманітних чемпіонатах, та підкреслив, що наші спортсмени – наша гордість.

Голова обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Олена ПЕТРОВА, яка вже не перший рік долучається до відзначення цього свята, зазначила, що Олімпійський день гуртує не лише спортивну спільноту, але й усіх сумчан, які ведуть здоровий спосіб життя. Вона побажала успіхів всім учасникам змагань та сміливо досягати спортивних перемог.

Опісля офіційної частини на присутніх чекала насичена програма. Всі охочі не залежно від віку змагалися на спритність у бігу на дистанціях від 50 до 1000 м. Для молодших школярів проводились змагання з легкоатлетичної естафети «Формула 1», богатирі брали участь у змаганнях з армреслингу, пауерліфтингу, масрейсингу. На окремому майданчику парку виборювали перемогу команди з ДЮСШ з флорболу. Також в рамках Міжнародного Олімпійського дня на маленьких відвідувачів чекав чемпіонат «повзунки». Для юних снайперів проводили змагання з дартсу. Також організатори не забули й про інтелектуальні змагання, провівши олімпійську вікторину. Паралельно із змаганнями учасники спортивного свята мали змогу побачити показові виступи з різних видів єдиноборств, спортивної акробатики та художньої гімнастики.

Переможці змагань отримали подарунки, а всі учасники – гарний настрій та заряд бадьорості.

Нагадаємо, Олімпійський день проводиться щороку майже в 200 країнах світу і присвячується дню створення Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року). Головною метою спортивного свята є розвиток олімпійського руху, популяризація фізичної культури, спорту серед різних верств населення, пропаганда здорового способу життя.