005.jpg

У обласному центрі успішно затримали злочинців, які скоїли розбійний напад.

Таким був результат спільних навчань поліції та інших служб, які відбулися минулого тижня.

На меті мали відпрацювання та вдосконалення навичок дій поліцейських служб та підрозділів в разі введення в дію спеціальних оперативних планів «Грім», «Сирена», «Заручник». Як повідомили у відділі комунікацій поліції області, легендою навчань стало затримання умовних злочинців, які скоїли розбійний напад.

За наказом керівництва Головного управління Національної поліції у сумській області, для розшуку та затримання умовних зловмисників ввели в дію оперативні плани і зорієнтований особовий склад поліції. Серед них - оперативні підрозділи ГУНП області та КОРД.

До навчань також були залучені бригади «швидкої медичної допомоги», екіпажі та співробітники УДСНД, військовослужбовці Національної гвардії, а також представники прокуратури, Сумської міської ради та облдержадміністрації.

У підсумку навчань була дана позитивна оцінка діяльності правоохоронних та оперативних служб. «З поставленими перед нею завданнями поліція впоралась, - говорить заступник начальника ГУНП Володимир БАБИЧ. - Такі навчання ми проводимо регулярно. Це підтримує на належному рівні боєздатність наших підрозділів та сприяє вдосконаленню їх професійних навичок. Крім того, відпрацьовується в умовах, максимально наближених до реальних, взаємодія правоохоронних органів, військових, спеціальних міських служб та владних структур в разі виникнення критичних ситуацій».