002.jpg

Про підсумки впровадження пілотного проекту «Онлайн школа. Управління школою і E-learning платформа», який реалізовувався у школах № 5 та № 7 говорили посадовці та директори цих навчальних закладів під час брифінгу 26 червня.

Спілкуючись із журналістами, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ нагадав, що наприкінці минулого року за дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА опрацювали питання введення електронних систем у школах. Його мета – запровадження сучасного навчання з використанням новітніх технологій.

«Опрацювавши доручення, вже у березні ми розпочали пілотний проект у школах № 5 та № 7. По закінченню навчального року підбили підсумки і зараз хотіли би представити результати та спланувати роботу на майбутнє», – сказав Андрій Баранов.

Більш детально про пілотний проект «Онлайн школа» розповів представник компанії-розробника ТОВ «ОШКОЛА» Гліб ДЕНІСОВ. За його словами, це аналог управління школи в онлайн режимі. Він зазначив, що у рамках проекту компанія передає в користування школі планшети з встановленою програмою і доступом в інтернет 3G.

Головними можливостями для учасників навчального процесу є наступні: вчителі миттєво виставляють оцінки, пропуски та зауваження учням використовуючи планшети, смартфони або інші пристрої. Також вони переглядають і редагують свій розклад на день, заміни на уроках, спілкуються з батьками учнів та іншими вчителями в онлайн режимі.

Щодо можливостей для батьків та учнів – це комплексний інтерфейс «Електронний щоденник», статистичні показники успішності дитини, рейтинги учнів, спілкування з вчителями та батьками в онлайн режимі.

Директору школи, в свою чергу, дає можливість керувати навчальним процесом в режим онлайн, оцінюючі всі показники і статистику.

Окремо Гліб Денісов зупинився на результатах впровадження «Онлайн школи». Він зазначив, для розрахунків використовували порівняння результатів першого тижня після впровадження сервісу та результатів останнього тижня навчання у школах Сум (дві школи), Черкас (дві школи) та Одеси (три школи). Тож це результати проведення 52830 уроків, участі 380 вчителів, 4576 учнів та 5960 батьків. У підсумку отримали на 72% зменшення кількості прогулів уроків, на 23% підвищення рівня навчання, на 100% збільшення контролю батьками.

Директор школи № 5 Борис БОГОДУШКО та директор школи № 7 ім. Максима Савченка Олександра ДЕМЕНКО позитивно оцінили пілотний проект «Онлайн школа». Вони відмітили зручний інтерфейс роботи «Електронного щоденника», підвищення рівня знань учнів, контроль батьків за відвіданням школи та зручність доведення до їх відома необхідної інформацію у будь-який час.

Підводячи підсумки зробленого, міський голова 2Олександр Лисенко наголосив: проект потрібен місту, адже він підвищує активність батьків у вихованні своїх дітей, контролює, де знаходиться школяр у навчальний час, допомагає налагодити онлайн спілкування вчителів з батьками.

«Ми бачимо, що це проект пілотний виправдав наші сподівання, адже ми отримали позитивні результати та відгуки від усіх учасників освітнього процесу, тому будемо його запроваджувати в усіх школах нашого міста», – додав очільник обласного центру.

Тож доручив впровадити даний проект «Онлайн школа» в усіх навчальних закладах Сум, зробивши це, по можливості, до нового навчального року.