Надрукувати
Перегляди: 6222

Два дні поспіль, 29-30 червня, у Луцьку проходила чергова зустріч координаторів Української мережі інтеркультурних міст в рамках Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста».

На чолі із експертом Ради Європи з інтеркультурності, національним координатором ICC-UA Ксенією ХОВАНОВОЮ-РУБІКОНДО інтеркультурна команда України (Юлія КАШПРУК – координатор проекту у Вінниці, Тетяна ГНАТІВ – координатор у Луцьку, Олена ШУЛІКА – координатор у Павлограді, Наталія ТРОЯНОВСКАЯ – помічник координатора із Сум) узгодила план роботи української Мережі на другу половину 2018 та 2019 рік, обговорили спільні майбутні проекти, які реалізуватимуть ці міста в сфері інтеркультурності, погодили фінальні кроки у розробці посібника Української мережі інтеркультурних міст.

Крім того, у рамках заходу відбулася зустріч із Луцьким міським головою Григорієм ПУСТОВІТОМ та керівниками структурних підрозділів Луцької міської ради. Під час спілкування проаналізували результати індексу інтеркультурності Луцька та отримали рекомендації від експерта Ради Європи щодо його удосконалення. Координатори з інших міст Мережі теж поділилися своїм досвідом реалізації інтеркультурної політики.

Учасники заходу відмітили продуктивність зустрічі, що продемонструвала злагоджену роботу та бажання й надалі впроваджувати системну інтеркультурну політику в Україні.