006.jpg

Представники міської влади взяли участь в урочистих зборах архітекторів, що пройшли в рамках відзначення Дня архітектури України.

За словами очільника обласного центру, професія архітектора – одна з найскладніших та найзатребуваніших, що вимагає наполегливості, постійного творчого пошуку та виваженості.

«Хочеться, аби з вашою допомогою просторове планування міста було справді цікавим і вписувалося в архітектурний ансамбль обласного центру, щоб у нас були об’єкти, які б подобалися місцевим жителям і приваблювали туристів, – зазначив міський голова. – Кажуть, місто живе, якщо в ньому працюють будівельні крани. У Сумах проектуються цілі житлові квартали, парки, сквери та зони відпочинку. Нові об'єкти можна побачити по різних районах міста. Тож нехай усі ваші творчі здобутки радують не одне покоління сумчан та роблять наше місто ще кращим».

Почесними грамотами керманич Сум відзначив начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю Анатолія ДОВБНЮ, головного архітектора проектів ТОВ «Сумський інститут архітектурного планування» Наталію ІВАНЦОВУ, а також головного спеціаліста відділу «Служба містобудівного кадастру» управління архітектури та містобудування Богдана СИДОРЕНКА.

Завідувач кафедри архітектури та інженерних вишукувань СНАУ, член Національної спілки архітекторів України Іван ВИСОЧИН відзначив позитивні зміни у сфері містобудування Сум. За його словами, за останні роки у місті були зроблені фундаментальні для архітектури речі.

Він висловив вдячність представникам влади та усім керівникам структур та підрозділів виконавчих органів міської влади за відтворення та розбудову цієї нелегкої галузі, а також подякував архітекторам за їхню кропітку працю.

Долучився до привітань колегам і директор Сумського будівельного коледжу Валерій ГРИЦЕНКО. Від імені педагогічного колективу він вручив подяку начальнику управління архітектури та містобудування Андрію КРИВЦОВУ.