006.jpg

У вівторок, 10 липня, сумчан чекатимуть у приміщенні Агенції промоції «Суми», де відбуватиметься публічна консультація щодо сприяння розвитку української мови у Сумах.

Захід розпочнеться об 11:00.

Публічна консультація проходитиме у рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Представники громадської організації «Центр UA» спільно з місцевою владою, науковцями, активістами та журналістами обговорять, як стимулювати розвиток державної мови у прикордонному місті.

Головними питаннями публічної консультації будуть: якими мають бути кроки місцевої влади для зміцнення статусу української мови та як допомогти місцевим ЗМІ стати україномовними?

За більш детальною інформацією звертатися за телефоном (066)5367193 – представник ГО «Центр UA» у Сумській області Наталії ОРЛОВОЇ.

Додамо, ГО «Центр UA» запроваджує практику вирішення місцевих проблем шляхом пошуку оптимальних рішень спільно з громадою. Проведення публічних консультацій з залученням представників різних заінтересованих сторін дозволить місцевій владі розробляти та ухвалювати більш якісні рішення, які будуть зрозумілими і тому підтриманими громадою.