Надрукувати
Перегляди: 1301

Національне рейтингове агентство ІВІ-Rating повідомило про підтвердження кредитного рейтингу місті на рівні uaА- з прогнозом «стабільний» та рейтингу інвестиційної привабливості на рівні invА- .

Такі рівні рейтингів відображають високу інвестиційну привабливість та спроможність міста розраховуватися за своїми зобов'язаннями. «Стабільний» прогноз, з найбільш високою часткою ймовірності, передбачає незмінність рейтингу на горизонті 12 місяців.

Підтвердження рейтингів зумовлено збереженням позитивної динаміки ключових показників соціально-економічного розвитку та бюджету, розвитком обслуговуючої, комунальної, соціальної та освітньої інфраструктури. Вплив негативних чинників на фінансову спроможність міста залишається помірним, незважаючи на фінансові труднощі окремих значущих для економіки Сум підприємств, збереження складної економічної ситуації в країні та продовження військового конфлікту на сході України.

Рівні рейтингів підтримуються значенням міста, як регіонального центру, низьким прямим та консолідованим борговим навантаженням на доходну частину бюджету, тривалим зростанням обсягів надходжень до місцевого бюджету майже за всіма основними статтями, а також високим рівнем бюджетної забезпеченості. Разом з тим, у міста є значна потреба у залученні додаткового фінансування, в тому числі на відновлення об’єктів міської інфраструктури та житлово-комунального господарства.

Сім ключових показників міста:

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від міста, в тому числі: показники соціально-економічного розвитку, статистичні дані, казначейська звітність, програмні матеріали, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.