005.jpg

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ зустрілась із членами сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Зібрались у Центрі обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей.

Під час зустрічі йшлось про порядок пільгового та безкоштовного зубопротезування з дорогоцінних матеріалів членів родин загиблих учасників АТО на 2018 рік, про впровадження медичної реформи в місті, надання пільг та послуг учасникам АТО та членам їх сімей відповідно до міської програми «Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей на 2017-2019 роки».

Серед іншого обговорили можливість створення відеороликів про загиблих учасників АТО та більш детально зосередились на послугах, які надає та згодом планує надавати Центр обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей.

Присутнім розповіли, що зубопретезуванням членів родин загиблих учасників АТО займаються міська клінічна стоматологічна поліклініка та міська клінічна лікарня № 4, які отримують на це кошти з міської скарбниці. Дана послуга надається у відповідності до заздалегідь сформованих списків. Скористатись нею члени сімей загиблих учасників АТО можуть один раз на рік. На одну особу передбачено 6 тис. гривень.

Потому начальник управління у справах інвалідів, людей похилого віку та надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Алла КОТЛЯР зазначила, що наразі триває збір пропозицій від членів сімей загиблих учасників АТО до міської програми «Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей на 2017-2019 роки» і більш детально зупинилась на пільгах та наданні матеріальної допомоги, які передбачені цією програмою.

Зокрема, розповіла, що за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА на вирішення соціально-побутових проблем члени сімей загиблих учасників АТО можуть написати заяву про те, щоб отримати 10 тис. гривень. Зробити це можна буде після чергової сесії міської ради – саме тоді відповідні зміни будуть внесені до міської програми «Соціальна підтримка учасників АТО та членів їх сімей на 2017-2019 роки».

Далі заступник міського голови Альона Дмітрєвская звернулась до присутніх з пропозицією до Дня Незалежності України випустити на телебаченні відеоролики про загиблих учасників АТО.

«Це буде тільки тоді, коли на те буде ваша згода. Адже кожен ставитись до цього по-своєму. Та все ж на подвигах ваших синів та чоловіків має зростати молоде покоління. Разом із тим кожна ваша пропозиція, кожна думка з цього приводу буде врахована», – зауважила Альона Дмітрєвская.

Наприкінці зустрічі для членів сімей загиблих учасників АТО провели екскурсію Центром, під час якої його працівники розповіли про весь спектр реабілітаційних послуг, які тут надаються, а також про плани надання і медичних послуг також.