002.jpg

До сумського ЦНАПу завітали колеги із Нововодолазької ОТГ (Харківської області) та експерт Асоціації центрів надання адміністративних послуг Ірина СИНИЦЬКА.

Зустрічали гостей начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА, яка розповіла про роботу даного структурного підрозділу та провела для них екскурсію ЦНАПом.

Адміністратори відділів продемонстрували процес прийому громадян, внесення персональних даних до програм та реєстрів. Детально розглянули процедуру проходження документів від подання заяви до отримання результату адміністративної послуги.

Зупинились і на прийомі громадян з питаннями реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, вклеювання фотографій у паспорт громадянина України при досягненні 25 та 45-річного віку. Значну увагу приділили процесу оформлення документів на отримання біометричних паспортів та ІД-карток громадянами, питанням придбання обладнання та створенню таких робочих місць.

Наостанок гості відвідали конференц-залу, де обговорили шляхи розвитку адміністративних послуг, методи запобігання та подолання проблем, що виникають у повсякденній роботі.