003.jpg

Зранку в школі № 17 під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбулась нарада керівників закладів освіти з питань підготовки до нового навчального року.

Міська влада, зазначила Віра Мотречко, в особі міського голови, депутатів міської ради та членів виконавчого комітету розглядає потреби цієї галузі як одні з першочергових. Отже і рівень видатків на освіту у Сумах високий. Так цього року на впровадження концепції «Нова українська школа» з міського бюджету було виділено 12,5 млн грн., на заходи з енергозбереження – 13 млн грн., на проведення ремонтних робіт – 12,5 млн грн., утримання закладів – 13 млн гривень.

Посадовиця закликала очільників закладів дошкільної та загальної середньої освіти з усією серйозністю поставитись до підготовки закладів освіти до нового навчального року. У разі виникнення питань порадила звертатись до неї та до управління освіти і науки, де на допомогу директорам створили спеціальну робочу групу, члени якої орієнтовані працювати не те, щоб бути насамперед помічниками, а не контролерами.

Віра Мотречко повідомила, що, як і завжди, розпорядженням міського голови створена комісія, яка перевірятиме готовність закладів освіти до роботи у новому навчальному році. До неї включили керівництво профільного управління та міської організації профспілки працівників освіти і науки, представників управління з питань праці, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, медиків. Заступник міського голови назвала персональний склад комісії, опісля чого кожен із її членів детально розповів, на що саме звертатиметься увага по його напрямку, та відповів на запитання присутніх.

Також під час наради увагу керівників закладів освіти зосередили на питанні харчування школярів і дошкільнят. Як повідомила головний спеціаліст управління освіти і науки Віта КОРЖ, із січня по червень постійна комісія з питань перевірки організації харчування дітей у навчальних закладах Сум побувала у 16 ДНЗ, трьох НВК та 18 школах. Суттєвих порушень комісія не виявила. Разом із тим висловила окремі зауваження, зокрема до ведення документації. Керівникам закладів освіти вкотре наголосили на важливості належної організації харчування дітей та дотриманні вимог щодо безпечності та якості харчових продуктів. Із початком нового навчального року комісія знову вирушить на перевірки.