007.jpg

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за півроку надав послугу соціального супроводу 21 родині опікунів та піклувальників, де виховується 31 дитина.

Кожна родина під час першої зустрічі отримує пам’ятку щодо соціального супроводу сімей опікунів та піклувальників із зазначенням контактної інформації стосовно організацій та закладів, які можуть надати підтримку.

Протягом соціального супроводу з сім’ями проводяться профілактичні бесіди з метою попередження негативних явищ у житті дітей, дотримання правил безпеки життєдіяльності, надаються консультації щодо підготовки дитини до дорослого життя та набуття навичок самостійного розв’язання проблем після завершення функціонування сім’ї піклувальника.

У ході роботи, родини піклувальників залучаються до тренінгів з метою підвищення рівня соціальної компетентності у розділі фінансової грамотності.

Під час соціального супроводу новоствореній родині опікунів надається психологічна підтримка членам сім’ї з метою подолання відчуття втрати, проводяться консультації та бесіди для підтримки позитивного соціально-психологічного клімату в родині, а також опікуни отримують рекомендації для полегшення адаптації дітей до нових умов проживання.

У подальшому з родиною опікунів проводяться бесіди з метою належного розвитку, навчання та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Додаткову інформацію можна отримати в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Нижньохолодногірська, 10 або за тел.: 70-06-06, 70-06-09.