0010.jpg

Підопічним міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня», представникам громадських організацій осіб з інвалідністю та соціальним працівникам розповіли про їхні права.

Зробили це представники Головного управління юстиції у Сумській області в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Реалізується такий Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Під час обговорення піднімались питання опіки та піклування, особливості отримання спадщини, порядку проведення виплат «дітям війни», а також отримання субсидій. У жвавому діалозі кожен з присутніх отримав кваліфіковану консультацію та виніс для себе багато нового, що стосується захисту його прав.

Саме підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві є головною метою загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави. Таки чином здійснюється не лише інформування громадян про їхні права, а й навчання їх, як ці права захищати. Даються чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують.