004.jpg

У Сумах між закладами соціальної сфери розподіляють гуманітарний вантаж, який місто отримало від благодійного фонду «Help-Point Sumy» навесні.

По обіді заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ спільно з депутатом міської ради Денисом БУТЕНКО, членом виконавчого комітету Юрієм УДОВЕНКОМ та журналістами проінспектували деякі з них.

Зокрема відвідали отоларингологічне відділення міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди та міський міжшкільний навчально-виробничий комбінат. У першому наразі завершують ремонтні роботи та устатковують відділення обладнанням від благодійного фонду «Help-Point Sumy». За словами старшої медичної сестри отоларингологічне відділення Галини ТОЧІЧ, тут вже обладнали післяопераційну палату трьома багатофункціональними ліжками, які мають механізм, скориставшись яким можна відрегулювати положення хворого в ліжку та висоту останнього за допомогою пульта. Окрім того післяопераційну палату обладнали приліжковими тумбочками.

Серед іншого отоларингологічне відділення отримало з весняного вантажу медичні тумбочки в процедурні, стільчики та столик для дитячої ігрової кімнати, стільці для медперсоналу та хворих.

Директор міжшкільного навчально-виробничого комбінату Юлія КОТЛЯРОВА показала, яку ж саме гуманітарну допомогу від швейцарців отримали вони. До цього переліку увійшли парти, стільці, дошки, офісні техніка та омеблювання, посуд, одяг.

Демонструючи один із класів, де стоять столи та парти від благодійного фонду «Help-Point Sumy», а на стіні висить новенька дошка, Юлія Котлярова, підкреслила, що дружня допомога зі Швейцарії є на часі. Адже незабаром розпочнеться новий навчальний рік, і діти матимуть можливість навчатись у вже більш зручних умовах.

Заступник міського голови Альона Дмітрєвская розповіла: «Навесні Суми отримали черговий гуманітарний вантаж зі Швейцарії. Він містив ліжка, матраци, меблі для закладів соціальної сфери нашого міста. Загальна ж його вартість склала близько 300 тис. грн.».

Посадовиця уточнила, що наразі завершується розподіл гуманітарного конвою між медичними, освітніми закладами міста, Центром обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей, міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня», пожежними частинами та міським військовим комісаріатом. Міська рада займалась розподілом 50% вантажу, над цим працювала спеціальна комісія, долю решти вирішував благодійний фонд «Хельвеція».