007.jpg

У Сумах відбулась щорічна міська серпнева педагогічна конференція «Нова українська школа від А до Я: сучасні пріоритети розвитку освіти м. Суми. Старт реформи».

Педагогічні колективи навчальних закладів, керівництво управління освіти і науки зібрались, аби обговорити концептуальні засади реформування середньої освіти в Україні, питання матеріального забезпечення освітнього процесу, зовнішнього незалежного оцінювання, експериментальної діяльності освітніх закладів міста, навчання дітей з особливими потребами.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав педагогів із початком нового навчального року, який стартує вже наступного понеділка і ознаменується впровадженням «Нової української школи» на початковій ланці – ключової реформи Міністерства освіти і науки України.

«Ви робите важливу справу – допомагаєте дітям опановувати знання, сприяєте їх повноцінному розвитку, але головне, навчаєте їх будувати майбутнє. «Нова українська школа» лише допоможе вам у цьому, і ми виховаємо нове покоління українців – освічених, впевнених у собі, які творитимуть історію нашої країни і працюватимуть на її благо», – сказав міський голова.

Очільник міста запевнив їх, що міська влада приділяє галузі особливу увагу. Так, лише на забезпечення шкіл усім необхідним для впровадження реформи з міського бюджету спрямували понад 20 млн гривень. Окрім того, було виділено субвенцію з державного бюджету та дотацію з обласного.

Кошти витрачено на придбання матеріально-технічного обладнання – проекторів, ноутбуків, мобільних дошок. Також відремонтували кабінети початкової школи, де навчатимуться учні перших класів. Всього на проведення капітальних ремонтних робіт було використано понад 43 млн гривень.

«Ми робимо все для того, аби ви працювали в комфортних умовах, аби сумські школярі були забезпечені усім необхідним навчальним інвентарем», – сказав очільник Сум.

Користуючись нагодою Олександр Лисенко в режимі запитання-відповіді поспілкувався з освітянами. Він наголосив, що керівництво міста завжди відкрите до діалогу з ними, та закликав вже зараз спільно з управлінням освіти і науки та профільним заступником міського голови напрацьовувати пропозиції до бюджету наступного року.