002.jpg

Структурні підрозділи міської ради завершують підготовку до святкування 363-ої річниці з Дня заснування міста та 75-ої річниці визволення його від нацистських загарбників, які Суми відзначатимуть 1 та 2 вересня відповідно.

Про те, що ж саме підготували для сумчан та гостей міста у ці дні, зранку під час брифінгу розповіли перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, в. о. начальника відділу молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ.

Перший заступник очільника Сум Володимир Войтенко наголосив, що виконавчі органи міської ради ґрунтовно підготувались до того, аби порадувати сумчан і гостей міста низкою цікавих, захоплюючих культурно-мистецьких, спортивних, розважальних заходів.

«День міста та День його визволення від нацистських загарбників – два головні свята Сум. І щороку ми хочемо, аби їх відзначення запам’яталось сумчанам. І цей рік не стане винятком, адже будуть свої родзинки, які додадуть драйву та позитивних емоцій кожному, хто святкуватиме разом із нами», – сказав перший заступник міського голови.

Принагідно Володимир Войтенко повідомив, що цьогоріч разом із сумчанами святкування розділять делегації з Грузії, Польщі, Харкова, Черкас та інших міст України. Приїдуть гості і з Туреччини, адже 1 вересня на майдані Незалежності відбудеться міжнародний турнір з пляжного волейболу між командами України та Туреччини. Цей спортивний захід додасть запалу та енергії під час святкування Дня міста.

Відбудеться цього дня і Урочиста сесія міської ради, задля участі в якій до Сум завітають знані земляки, Почесні громадяни нашого міста. Серед них і наших земляк футболіст Олег ГУСЄВ.

Проте, зауважила заступник міського голови Віра Мотречко, це далеко не всі сюрпризи, які чекають на сумчан у День міста. Починаючи з обіду, на майдані Незалежності розгорнуться локації для проведення фотосесій, працюватимуть виставки та лунатиме святкова музика. А ввечері на головній площі міста на сумчан чекає гала-концерт за участі відомих гуртів та зірок естради. А ввечері 1 вересня стартує перший мистецький проект «Ніч міста».

Багато цікавого у День міста підготував і відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів. За словами Олега Дубицького, втретє відбудеться конкурс «Кращий сумський кондитер». Участь у ньому візьмуть кращі кондитери закладів ресторанного господарства міста та навчальних закладів – Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, а також Сумського міжрегіонального вищого професійного училища. Під час конкурсу на сумчан та гостей міста чекають яскраве бармен-шоу за участю дворазового чемпіона України та фіналіста міжнародних змагань з флейрингу Ігоря НИКОНЕНКА. Також відбудеться шоу «Піца майстрів» від ресторану Челентано. Тут серед найактивніших сумчан розігруватимуть подарункові сертифікати до ресторанів нашого міста, відбудеться виступ музичного гурту та буде солодкий сюрприз від ТОВ «Сумська паляниця».

Для любителів та шанувальників спорту теж підготували низку цікавих заходів. В. о. начальника відділу молоді та спорту повідомила, що завтра на полі футбольного центру «Барса» відбудеться відкритий чемпіонат міста з міні-футболу, а в дитячому парку «Казка» – Кубок міста з хокею на траві. На День міста та наступного дня любителів спорту чекають на бліц-турнір з шахів, відкритий чемпіонат міста з тенісу, чемпіонат міста з веслування на байдарках та каное, фестиваль з хокею на траві, відкритий чемпіонат міста з кінного спорту.

Наталія Цибульська додала, що святкові заходи, приурочені до Дня міста, розпочинаються вже сьогодні. Так, у центрільній міській бібліотеці Шевченка вшановуватимуть пари, які мають за плечима піввіку подружнього життя.

За Днем міста, 2 вересня відзначатимуть День визволення Сум від нацистських загарбників.

Заходи розпочнуться з самого ранку в сквері Небесної Сотні, далі відбудеться покладання квітів до могил загиблих в зоні АТО, пам’ятників Скорботної матері, Війська Польського, загиблим воїнам-артилеристам.
Урочистий мітинг «Війна відгриміла та пам'ять жива», як і кожного року, збире сумчан біля Меморіального комплексу «Вічна Слава».

Ввечері біля Альтанки відбудеться концерт духової музики, а на майдані Незалежності святковий концерт за участю гуртів «Ляпіс-98», «Dance band», Василя ЖАДАНА.