004.jpg

Матері та дружини загиблих під Іловайськом сумчан долучились до загальноукраїнської акції вшанування пам’яті полеглих бійців добровольчих батальйонів, які загинули у серпні 2014 року.

За підтримки міського голови Олександра ЛИСЕНКА та сприяння заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ, а також Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей відвідати столицю та вклонитись пам’яті загиблих мали можливість всі родини учасників АТО.

Десять з них долучились до загальноукраїнського заходу, який відбувся на Михайлівській площі столиці саме в день четвертої річниці трагедії.

Всі, хто сюди прийшов, поклав квіти до Стіни пам'яті. Потому відбулось відкриття ще чотирьох її секцій, а поруч зі Стіною пам’яті з’явився антивандальний інформаційний термінал «Книга пам'яті загиблих за Україну».

Цього дня на Михайлівській площі розгорнулись виставки, приурочені подіям Іловайської трагедії. На одній з них експонатами були речі з місць боїв. Духовенство відслужило заупокійну панахиду за загиблими під Іловайськом бійцями.

Матері та дружини полеглих воїнів підписали петицію, адресовану Президентові України, про визнання 29 серпня Днем пам'яті загиблих захисників незалежної України.