001.jpg

Напередодні Дня міста у Центрі обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей влаштували для найменших підопічних свято «Моє місто – моя родина».

Як розповіла заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, такий захід влаштували, аби діти відчули святковий настрій, що панує нині в місті, і понесли цей заряд позитиву у свої родини.

«День міста – це свято для всіх городян, у тому числі для найменших його жителів, адже вони – його майбутнє. Разом із тим щирі посмішки дітей – це найкращий подарунок самому місту до Дня його народження. Сподіваюсь, що ті позитивні емоції, з якими маленькі учасники свята підуть сьогодні додому, додадуть їхнім родинам гармонії, відчуття щастя, а їхнім батькам радості за своїх діток», – зазначила посадовиця.

За словами директора Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей Олександра МОРДВАНЮКА, працівники установи приділяють роботі з дітьми учасників АТО чималу вагу, мають для того навіть спеціальну кімнату. Окрім різноманітних розважальних заходів своїм маленьким підопічним пропонують різноманітні майстер-класи, курси вивчення англійської мови, заняття з панкратіону. За потреби з дітьми працює психолог. У планах – урізноманітнити форми роботи.

Сьогодні на найменших відвідувачів Центру чекали розваги з аніматором і частування солодощами. А ще дітлахи вклали до великого конверта листи з побажаннями до міського голови Олександра ЛИСЕНКА та доручили Альоні Дмітрєвской доправити кореспонденцію до адресата. У своїх листах діти просили керманича міста облаштувати у Сумах побільше парків і фонтанів, відкрити магазин безкоштовних іграшок, збудувати аквапарк, зробити безкоштовними атракціони. А втім було побажання, яке переважало, – миру Україні.