002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у церемонії посвяти в студенти першокурсників Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка.

Очільник міста насамперед подякував молоді за те, що обрала для подальшого навчання Суми (половина цьогорічних першокурсників не місцеві жителі) й зупинила свій вибір на одній із найшанованіших і найвідповідальніших професій, бо саме від освітян залежить, хто розвиватиме Україну. Олександр Лисенко закликав першокурсників бути активними учасниками громадського життя, адже міська влада зі свого боку створює можливості для реалізації молоддю себе на цій ниві.

«Через молодіжні ради ви маєте змогу долучатись не лише до управління своїм університетом, а й містом, областю. Впевнений, що разом ми зможемо багато чого зробити», – зазначив міський голова

Як повідомив ректор СумДПУ ім. А. С. Макаренка Юрій ЛЯННОЙ, цьогоріч у виші 750 першокурсників. Ще майже стільки ж студентів прийшли до магістратури. У виші навчаються представники 13 країн світу, Наразі таких студентів понад 200, а незабаром стане ще більше. Серед випускників університету знані в місті, області люди, зокрема, голова обласної державної адміністрації Микола КЛОЧКО, депутат Верховної Ради України Олег Медуниця, депутати міської та обласної рад. Звідси вийшли і нинішні керівники 30 сумських шкіл.