Надрукувати
Перегляди: 2076

У центральній частині Сум з нагоди святкування 363-ї річниці Дня міста відбувається низка цікавих різнопланових заходів, участь у яких припаде до душі кожному.

Наразі тривають святкування на майдані Незалежності. Тут проходять огляд військової, поліцейської техніки, автомобілів з автопарку надзвичайних служб та комунальних підприємств міської ради, мотофестиваль «За цілісність та єдність України», а на I поверсі Будинку рад розпочалась Третя виставка-конкурс історико-технічного масштабного моделювання «Сумський масштаб», де представлені 186 моделей-копій з пластику, дерева та картону. Загалом свої роботи на виставку надали 32 дорослих учасники і 14 дітей. Найстаршому учаснику 62 роки, наймолодшому – шість. Виставка триватме два дні, 1 та 2 вересня.

На вул. Соборна повним ходом іде торгівля різним крамом. Сумчани та гості міста можуть придбати речі побутового вжитку, національний одяг, продукти харчування та багато чого іншого. Ті ж, хто прагне, аби залишалась згадка про святкування Дня міста, можуть зробити фото у спеціально облаштованих фотозонах. Вони теж розміщені по вул. Соборна, яку з нагоди свята прикрасили майже 300 різнокольоровими парасольками.

З 363-м Днем народження рідних Сум городян привітав очільник міста Олександр ЛИСЕНКО, який побажав, аби сумчани відчували свято кожного дня: «Суми – найкраще місто у світі і я пишаюсь тим, що є сумчанином. Переконаний, що як і кожен із вас. Тож давайте прославляти рідне місто, примножувати добрі справи і працювати задля його розвитку. Сьогодні ж маємо гарно відсвяткувати і зберегти про цей день позитивні, яскраві емоції», – наголосив очільник міста.