007.jpg

Володар «Золотого м'яча» України Олег ГУСЄВ відвідав Суми з нагоди Дня міста.

У рамках візиту гість провів прес-конференцію на базі ФЦ «Барса» та відвідав щорічний турнір з міні-футболу «Владний футбол», який відбувся у рамках святкування Дня міста.

Олег Гусєв висловив вдячність керівництву міста та області за створення сумського футбольного центру, а «барсятам» побажав докладати максимум зусиль для того, щоб стати відомими футболістами, впевнено йти до мети, і вірити у здійснення мрій.

«Потрібно створювати муніципальний клуб, який базуватиметься на вихованцях сумської футбольної школи, – зауважив під час зустрічі Олег Гусєв. – Багато випускається молодих спортсменів, а команд майстрів у Сумській області майже не залишилося. Сумським футболістам важко розвиватися у місті або області. А так буде своя команда спочатку Другої ліги, а згодом, вже з набутим досвідом, і Першої. Обов’язково у складі повинна бути переважна більшість сумських футболістів та декілька київських або дніпровських».

З приводу особистої кар'єри футболіст розповів, що за кілька днів має підписати контракт із «Динамо» і тренуватиме U-21. Також «динамівець» поділився секретами особистого успіху, що найбільше цікавило юних футболістів.

«Міська рада має бажання і реальні наміри вирішувати назрілі питання та підтримувати цей вид спорту. Ми щиро хочемо, щоб у Сумах був футбол і приносив хороші результати. Саме для цього ми активно підтримуємо футбольну спільноту міста, а також відбудовуємо спортивні майданчики», – зауважив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО подякував відомому футболісту за підтримку сумських спортсменів, і наголосив на важливості подібних зустрічей у такому форматі. До «барсят» він звернувся з наступними словами: «Впевнений, що багато з вас, тут присутніх, відкриють для себе двері великого футболу, і стануть чемпіонами не лише України, а футболістами світового рівня».

Керівництво міста подякувало Олегу Гусєву за візит і відзначило його Подякою міського голови.

Після прес-конференції відбувся вже традиційний турнір з міні-футболу «Владний футбол» (Кубок м. Суми) серед представників чотирьох гілок влади.