001.jpg

У четверту річницю загибелі Сергія Пархоменка в його рідній школі провели лінійку-реквієм, щоб вшанувати пам’ять героїчного випускника, Почесного громадянина міста.

На подвір’ї школи № 2 ім. Д. Косаренка зібрались учні та вчителі, рідні Героя-сумчанина, представники міської влади, АТОвці.

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ від імені міського голови та всієї громади висловила щирі співчуття рідним Сергія Пархоменка. Від усіх сумчан посадовиця подякувала матері Героя за те, що виховала сина, на прикладі якого виховуватимуться покоління майбутніх захисників України, і запевнила, що пам’ять про героїчного сумчанина житиме вічно.

«Минуло чотири роки відтоді, як загинув справжній воїн, патріот України Сергій Пархоменко. Навесні 2014 року, він залишив матір і свою родину та не вагаючись пішов добровольцем захищати рідну землю. Вічна шана і дяка справжньому воїну-Герою, який ціною власного життя заплатив за те, аби ми і наші діти жили у вільній, самостійній, нескореній країні!» – зазначила Альона Дмітрєвская.

Директор школи Олег ТОКАРЕНКО закликав учнів рівнятись на Сергія Пархоменка та бути гідними його подвигу: «Чисте мирне небо. Ми бачимо його щодня, а за цим – люди, які ціною власного життя захищають спокій і тишу, дитячі посмішки. У мирному щоденні ми не задумуємось, що десь в окопах у бойових машинах кожного дня бійці без зайвих запитань виконують свій обов’язок. Заходячи щодня до школи, пам’ятайте, що мирне небо і можливість жити дарував вам і Сергій».

Згадуючи Сергія Пархоменка та бої за місто Щастя, захищаючи яке сумчанин склав голову, його побратим Володимир МАРЧЕНКО відзначив, що попри відсутність військового досвіду, Сергій був справжнім воїном і гарним товаришем, навіть у найважчу мить турбувався насамперед про інших. Володимир Марченко передав матері загиблого «айдарівця» медаль «За хоробрість у бою». Таку нагороду, повідомив він, отримують всі бійці батальйону, що були учасниками того кривавого вересневого протистояння, а також рідні загиблих.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Сергія Пархоменка та поклали квіти до пам’ятної дошки Герою.