002.jpg

В оздоровчому закладі санаторного типу «Ровесник» відбулося урочисте відкриття оздоровчої зміни соціально-реабілітаційного спрямування «Планета добра».

На п’яту табірну зміну до «Ровесника» приїхали 126 відпочивальників. Серед них 66 учнів профтехосвіти пільгової категорії із Сумської області, 35 осіб з інвалідністю і 25 супроводжуючих. Під час цієї зміни оздоровлюватимуться діти та молодь віком від 14 до 17 років.

Під час урочистого відкриття оздоровчої зміни всім присутнім подарували цікаву концертну програму, під час якої лунали веселі пісні та запальні танці.

До святкувань приєдналися заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО.

Вітаючи усіх присутніх, Альона Дмітрєвская побажала молоді добре відпочити, цікаво і з користю провести час, зміцнити здоров’я та отримати незабутні враження, а працівникам табору – натхнення у роботі та гарних емоцій.

«Хочу запевнити, що міська влада і надалі буде робити все можливе для забезпечення гармонійного, особистісного розвитку осіб із інвалідністю, – зазначила посадовиця. – Минулого року на оздоровлення молоді цієї категорії в міському бюджеті було передбачено 101 тис. грн., і скористалися цією можливістю 29 осіб. На цей рік виділено майже 124 тис. грн. – ці кошти розраховані на 60 осіб, але скористалися поки лише 35, тож особи даної категорії ще можуть використати цю можливість і пройти санаторно-курортне лікування, звернувшись до департаменту соціального захисту населення».

Як розповіла директор закладу Світлана ПАЛКІНА, вперше оздоровчу зміну для молоді з інвалідністю провели взимку минулого року. Ініціатива виявилася вдалою, тож вирішити знову зробити зміну соціально-реабілітаційного спрямування.

Готуючись до цього, у «Ровеснику» облаштували пандуси, закупили біотуалети, відремонтували кімнати і коридори, що дозволить відпочивальникам зручно пересуватися, поповнила медичну базу, за благодійні кошти придбали професійний тренажер, масажний стіл тощо.

Заклад укомплектований кваліфікованим педагогічним і медичним персоналом. Для оздоровлення та відпочинку молоді створені усі належні умови: 5-ти разове харчування, розважальна програма з конкурсами та цікавими іграми, вечори відпочинку.