0010.jpg

З нагоди Всесвітнього дня першої медичної допомоги сумчан та гостей міста навчали надавати допомогу потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах.

Вихідними представники Сумської обласної організації Товариств Червоного Хреста й Червоного Півмісяця спільно з поліцейськими Сумщини та студентами Медичного інституту СумДУ провели спільні навчання, під час яких люди мали можливість отримали навички надання першої медичної допомоги.

Присутнім наочно показали на спеціальних манекенах, як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію, після чого усі бажаючі могли спробувати зробити це самостійно.

Крім цього, організаторами заходу було імітовано ДТП з потерпілими. Учасникам дійства розповіли алгоритм дій, які слід виконувати у цій ситуації: як підходити до постраждалих, евакуйовувати їх та яку саме допомогу слід надавати при травмах і кровотечах.

Спеціалісти відмічають, обставини, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, зазвичай, несподівано. У таких випадках дуже важливо діяти рішуче, не піддаватись паніці й пам’ятати, що для спасіння людини важлива кожна секунда.