001.jpg

Першокурсники Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка склали клятву кадета і заприсяглися вірно служити Україні.

Приєдналися до урочистостей та прийшли привітати юних кадетів представники влади, духовенство, військові, рідні та близькі.

На початку урочистостей присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто віддав своє життя за світле майбутнє України.

Опісля до проведення ритуалу клятви кадета запросили сина офіцера, учасника бойових дій Івана МЕЙКА.

Як зазначив присутній на святі заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК, присяга – одна з найбільш урочистих військових традицій. Важливо те, що у всі часи кожен юнак, промовляючи урочисті та хвилюючі слова клятви, заприсягається під кожним словом, відповідатиме за кожен свій вчинок.

«Сумські кадети завжди прагнули бути кращими серед кращих. Носити кадетську форму – велика честь та відповідальність. Юні кадети обрали нелегкий шлях захисника Вітчизни, проте це шлях справжніх чоловіків. І кожен із першокурсників сьогодні має буди гідним слави попередніх поколінь сумських кадетів», – зазначив Степан Пак.

Посадовець побажав юнакам щастя, здоров’я, успіхів у навчанні, цікавого та змістовного життя у закладі, буди фізично і морально стійкими та перемог в ім’я України.

«Клятва кадета – є законом честі та відваги. Кадетське життя осяяне блиском перемог та гіркотою поразок, лаврами слави та громом військових маршів. Ми маємо надію, що ритуал клятви запам’ятається вам на все життя. Будьте завжди вірними словам клятви та народу України!» – наголосив начальник Кадетського корпусу, генерал-майор Юрій СВІДЛОВ, звертаючись до першокурсників.

Під час урочистостей свої вітання всім присутнім дарували танцювальний колектив КАДАНС, вокальний ансамбль «КАДЕТ», порадували показовим виступом вихованці Кадетського корпусу – взвод барабанщиків, та кращі спортсмени збірних команд навчального закладу.