006.jpg

Завідувачка дошкільного навчального закладу (центр розвитку дитини) № 13 «Купава» Алла СЛЮСАР у рамках участі в міжнародному проекті «Відображення: цінності німецької та української дошкільної освіти у взаємному порівнянні» відвідає Німеччину для начання та для обміну досвідом.

Проект започаткований українцями Німеччини за підтримки програми «Зміцнення взаємодії з громадянським суспільством країн Східного партнерства» Міністерства закордонних справ Німеччини.

За результатами першого етапу проекту аналітичний текст завідувачки садочка Алли Слюсар на тему «Цінності в дошкіллі України: пріоритети та механізми формування. Роль дошкільної освіти у формуванні системи цінностей дорослої людини» ввійшов до 30-ти найкращих по Україні.  Як учасник-переможець сумчанка відвідала теоретично-практичний семінар, що відбувся 14 та 15 липня у Львові. За підсумками творчої дискусії, де вирішувались питання цінностей освіти та нагальні практичні проблеми розвитку українського дошкілля, було відібрано 12 учасників, які вирушать до Німеччини.

Із 23 по 30 вересня сумчанка перебуватиме у м. Дортмунд (Німеччина) з метою ознайомлення із основними моделями дошкільних закладів Німеччини, порівняння виховного процесу в державних, релігійних, громадських та приватних закладах дошкільної освіти та цінностей, на які спираються заклади німецької та української системи дошкільної освіти.

У листопаді-грудні відбудуться відкриті дискусії, присвячені цінностям дошкільної освіти України та Німеччини, за участі учасників поїздки, з використанням фільму, відзнятого в Німеччині. За результатами дискусій буде надіслано звернення до дорадчих органів Міністерства освіти і науки України для їх урахування в процесі реформування відповідного сектору освіти.