001.jpg

Протягом поточного року серед сумчан, старших 45 років, правом пройти професійну перепідготовку за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття скористалась 51 особа.

Бажаючі змінити професію отримали від Сумського міського центру зайнятості спеціальні ваучери на навчання і наразі вивчають швейну справу, мистецтво приготування їжі, навички виготовлення столярних виробів та зварювання металів у провідних закладах професійно-технічної освіти міста.

Мета даної державної програми – підтримка конкурентоспроможності людей старшого віку на сучасному ринку праці. Багато з професій, які були затребувані років 20-25 тому, сьогодні втратили актуальність. Друга освіта може суттєво розширити діапазон для самореалізації або додаткового заробітку людини. До речі, останні оприлюднені статистичні дані свідчать про те, що в місті Суми найбільший попит спостерігається на кваліфіковані робітничі професії.

З початку впровадження відповідної програми (з квітня 2013 року) ваучери на навчання отримали 194 особи.

Нагадаємо, що перелік професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер оновлюється щороку. За додатковою інформацією можна звернутись до Сумського міського центру зайнятості за адресою: вул. Степана Бандери, 45.