003.jpg

Відділ логістики та зв’язку спільно з КП «Інфосервіс» працює над запровадженням системи GPS в комунальному транспорті міста.

Роботи розпочали близько півроку тому. На ці потреби під час позачергової сесії Сумської міської ради 13 січня, завдяки прийнятим змінам до Програми соціально-економічного розвитку міста, виділено 320 тис. грн.

Як говорить начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО, за попередніми підрахунками оснастити системами GPS необхідно близько 80 одиниць транспорту, на кожну з яких необхідно спрямувати по 4 тис. грн.

Директор КП «Інфосервіс» Олена ДЯГОВЕЦЬ, пояснює, що нині ведуться перемовини з представниками сервісу «EasyWay» – соціальним проектом, безкоштовним для використання.

Представники компанії «EasyWay» підтвердили КП «Інфосервіс» СМР повну безкоштовність їх послуг як для міста, так і для перевізників. Компанії «EasyWay», готова розглянути можливість включення поточної системи позиціонування комунального транспорту міста до свого порталу.

«Для втілення задуманого необхідно лише встановити GPS системи та придбати програмне забезпечення. Це дозволить автоматизувати роботу диспетчерської служби КП «Електроавтотранс» та контролювати рух комунального транспорту онлайн за допомогою стільникових телефонів чи інших гаджетів», – додала Олена Дяговець.