005.jpg

Напередодні Дня працівників освіти у спеціальному реабілітаційному НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – ДНЗ № 34» розпочався міжнародний семінар-практикум за участі фахівців з Німеччини.

Три дні директор центру для дітей з інтелектуальними порушеннями м. Фрюстенвальд Сусана РАБЕ та спеціаліст із соціальної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами Амунд ШМІДТ проводитимуть практичні заняття, покликані сприяти підвищенню професійного рівня педагогів міських закладів освіти та батьків щодо впровадження альтернативних методів комунікації з дітьми із спектром аутичних порушень.

Привітав закордонних гостей та учасників семінару перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Посадовці висловили вдячність іноземним гостям за більш ніж 20-ти річну співпрацю з навчальним закладом, допомогу в фінансуванні та наданні методичної підтримки і повідомили, що зі свого боку керівництво міста й надалі опікуватиметься питанням освіти дітей з особливими потребами та умовами їхнього перебування в таких установах.

За словами першого заступника міського голови, НВК № 34 перший у черзі на утеплення, що буде здійснено у співпраці з Європейським інвестиційним банком.

«Він перший, оскільки тут навчаються особливі діти, – зауважив Володимир Войтенко. – Я вважаю, що одним із найважливіших завдань посадовців усіх рівнів є підтримка наших дітей. Тому переконаний, що і міський голова, і депутатський корпус надалі спрямовуватимуть кошти на покращення умов закладу».

Наразі в установі вже завершили ремонт котельні. Наступним кроком в питанні покращення умов перебування дітей, повідомив Володимир Войтенко, буде повна заміна вікон.

Вихованцями даного дитсадка є дітки з вадами розвитку, синдромом Дауна та аутизмом. У закладі налічується 110 дітей дошкільників і 16 учнів. Всього у навчально-виховному комплексі функціонує дев’ять дошкільних груп. Практично в кожній є діти з аутичним спектром.